OVER ANNE
Anne heeft een diepe belangstelling voor Oprecht en Authentiek contact maken.

Wie is Anne

ANNE DUS

Anne heeft een diepe belangstelling voor Oprecht en Authentiek contact maken. Zij wordt gedreven door het verlangen dat ook andere mensen zichzelf écht kunnen laten zien. Sleutelwoorden in haar werk zijn interactie, open dialoog creëren en ervaringsgericht werken. Dit doet zij in allerlei situaties en crossovers met theater en/of mensontwikkeling.

Trainen, regisseren, presenteren, gesprekken leiden, interviewen, schrijven, (trainings)acteren, performen.

En met leuke professionals samenwerken.

WAT FEITELIJK NEERKOMT OP:

Open vragen stellen, goed luisteren, doorvragen, energie geven, inspireren, verbinden, begeleiden, levendig verhalen (laten) vertellen, naadje van de kous willen weten, persoonlijk worden, uitnodigen, raken, bemoedigen, prikkelen, lol maken en heel heel soms ontregelen.

HAAR AANVLIEGROUTE

Anne beschikt over een interessante mix van ernst en humor. Scherp maakt zij pittige onderwerpen makkelijk bespreekbaar en speels creëert zij in no-time een prettige setting voor haar doelgroep. Anne bereidt zich zorgvuldig voor om vervolgens de optie te hebben tot improvisatie. Waar nodig, zonder zwaarte, de diepte in, en mét een lach!

WAT ZE ZOAL DEED EN DOET

Anne maakt al jaren onder de naam “SUPERVELIG!” interactieve theatervoorstellingen over Pesten en je veilig voelen in het onderwijs en is hierbij tevens sprankelende voorstellingsbegeleider. Bij de ANTI PEST CLUB komt ze hiermee op tv bij NPO3. Haar voorstelling over online ethiek speelde bij het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid. Voor tv-programma “De Vloer Op Jr” (HUMAN) schrijft zij al jaren scèneopdrachten.

Graag geeft zij ook presentatietrainingen met als doel leren ‘Authentiek Presenteren’. Anne is medeoprichter van de interactieve theaterperformance “De Opfrisdames” waarin zij het stellen van open vragen tot kunst heeft verheven. Aan de hand hiervan vroeg de HKU haar aan Studenten Design lessen te geven in presenteren en Visual Storytelling. Daarnaast geeft zij diverse inhoudelijke en communicatietrainingen met (improvisatie)theater als middel in het onderwijs en de zorg. In deze sectoren heeft zij ook ruime ervaring als Gespreksleider en Theatraal Verbinder.

Eerder maakte ze haar eigen cabaretvoorstellingen ‘Met je oksel’ (Parade) en ‘Naad’ (Sonsbeek en Valkhof Theater Avenue). Ook speelde zij in andermans producties op bekende festivals (Oerol, Festival aan de Werf, Over het IJ). Desgevraagd verschijnt zij ook ten tonele als (informeel) trouwambtenaar/BABS.

EN DIT IS HAAR ACHTERGROND

Anne volgde een brede Bachelor Algemene Letteren/Taal- en Cultuurstudies en studeerde daarna af als Master of Arts (met als hoofdrichting Kunstbeleid- en Management) aan de Universiteit Utrecht. Hierna studeerde zij aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, academie voor kleinkunst en cabaret. Ook volgde ze een opleiding in Forumtheater, die ze later ook zelf gaf. Al tijdens haar studie startte zij haar eigen bedrijf. Sindsdien zet zij met graagte haar analytische en creatieve kwaliteiten in.

OPDRACHTGEVERS

SAMENWERKINGEN

Anne heeft diverse partners waar zij graag mee samenwerkt

Lotte Huijing www.rakezaken.nl Als Presentatietrainer en Gespreksleider
Alexandra Bronsveld www.alexandrabronsveld.nl Als Theatraal Verbinder
Sanne Duijf www.studioduijf.com Als Opfrisdame
Suzanne Prak www.puik.org Acteur SUPERVEILIG! En als Interactief Theatermaker
Esteban van der Wolf www.esteban.nl Acteur SUPERVEILIG!
Tamara Hofman www.blos-theater.nl Acteur SUPERVEILIG!
Madelène Veraa www.madeleneveraa.com Acteur SUPERVEILIG!

ANDEREN OVER ANNE

HART EN ZIEL
Als theatermaker SUPERVEILIG!
“Ik heb Anne leren kennen als een directe open theatermaakster en een prettig mens. Ze maakt Forumtheater tot een goed middel om een discussie te openen. Ik vond het door haar geschreven stuk Superveilig! over ‘pesten’ en ‘je veilig voelen’ erg goed en herkenbaar. Door haar motiverende stijl lukt het haar goed om de doelgroep mee te laten doen. Anne kan zich goed inleven in de materie en zet zich met hart en ziel in voor het project.” 
Natascha van den Hurk – Directeur Montessorischool Bilthoven

BEVLOGEN VOORSTELLINGSBEGELEIDER
Als theatermaker SUPERVEILIG!
“SUPERVEILIG! is een geweldige voorstelling! Het was bijzonder en ontroerend hoe 400 kinderen op Anne en haar acteurs reageerden. De kinderen zaten op de punt van hun stoel en wilde graag meedoen of een oplossing aandragen. Anne is een bevlogen regisseur en voorstellingsbegeleider!”
Marcel Mekelenkamp – Rotary Oldenzaal

JUISTE VRAAG OP HET JUISTE MOMENT 
Als theatermaker SUPERVEILIG!
“Anne heeft op De Dorendal in een korte tijd haarfijn het sociale patroon ontrafeld en op basis daarvan een heel realistisch theaterstuk geschreven over pesten op een basisschool. Anne kan mensen prikkelen met precies de juiste vraag op het juiste moment. Ook tijdens een ouderavond was Anne heel goed in staat om ouders op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen.” 
Bas Bresters – Directeur Basisschool De Dorendal Doorwerth

HILARITEIT EN LATEN NADENKEN
Als Theatraal Verbinder
 “Anne heeft samen met Alexandra Bronsveld de keynote verzorgd bij de OPO-R inspiratiedag Creativiteit, kleur buiten de lijntjes!” In de voorbereiding werkt Anne zeer zorgvuldig. Ze neemt in gesprekken de tijd om achter de wensen en verwachtingen van de klant te komen. Dat heb ik als bijzonder prettig ervaren. In de uitvoering werkt ze secuur. Er wordt ook aan de kleine details gedacht die ertoe doen. 
Tijdens de keynote zocht zij verbinding met het publiek. In de interactie durft zij vragen te stellen, die anderen alleen maar durven te denken. Dat zorgde niet alleen voor hilariteit in de zaal, maar ook voor prikkels om het publiek te laten nadenken over een aantal onderzoeksthema’s. Er ontstond een goede sfeer van ontspanning en betrokkenheid. Bij Anne voel je haar oprechte belangstelling voor de ander. Met haar creatieve brein, haar manier van anders kijken naar de wereld en haar nieuwsgierige houding weet ze haar publiek te verleiden om zich open te stellen en mee te gaan met het verhaal. Ze is, met recht, een theatrale verbinder die ik zeer waardeer. Mocht ooit de gelegenheid zich voordoen dan zal ik Anne zeker weer boeken” 
Dianne Janssen – directeur OBS De Kaardebol Culemborg en organisator OPO-R Inspiratiedag

ONTSPANNEN EN VEILIGE SFEER 
Als presentatietrainer “Authentiek Presenteren”
“Anne zorgde voor een ontspannen en veilige sfeer, hierdoor voelde ik mij erg op mijn gemak en durfde ik het aan om een pitch te geven, wat ik vooraf best spannend vond. 
Anne merkte snel dat ik moeite had om oogcontact te maken. Net als mijn medestudenten kreeg ik van Anne hiervoor een gerichte en persoonlijke oefening, die ik gelijk kon toepassen. Al snel was verschil te zien! De tips en feedback die ik kreeg pas ik nu toe bij iedere presentatie die ik geef. Ik merk dat het publiek nu meer betrokken is en ik ervaar minder spanning als ik presenteer. De Masterclass van Anne gaf mij plezier én heeft mij echt geholpen: Zelfs in mijn persoonlijke leven maak ik meer oogcontact!”    
Lola Alberts – Student Onderwijsassistent Drenthe College Assen i.h.k.v. MBO-Topacadademie

ZEER GEPASSIONEERD EN ENERGIEK 
Als presentatietrainer “Authentiek Presenteren”
“Anne is zeer gepassioneerd en vet gaaf hoe zij presenteert. Telkens als ik presenteer, denk ik aan haar tips die ze toen gegeven heeft.”
“Anne is heel energiek en ik heb veel over houding tijdens presenteren geleerd. Aan dit onderdeel heb ik echt wat gehad. Wat ik hier heb geleerd heb ik toe kunnen passen in mijn eigen les.”
”Anne is ontzettend leuk en energievol en begripvol persoon, goeie tips, goed om naar te luisteren.”
Div. quotes uit enquête van studenten van Alfa College in Groningen i.h.k.v. MBO-Topacademie

ONTWAPENENDE MANIER
Als performer bij De Opfrisdames
“De Opfrisdames weten op een ontwapenende manier, heel eenvoudig, creativiteit bij iemand los te maken, een leuk moment te pakken en het op schrift vast te stellen: een hele korte zin met een prachtige tekening. En zo heb ik een heel leuk moment uit mijn leven op een kaartje dat ik altijd met mij meedraag en eventueel kan terugzien. Dank je wel lieve Opfrisdames, ik vind jullie geweldig.”
Peter Graven – boeker De Opfrisdames i.h.k.v. persoonlijk jublieum “25 jaar zoenen feest”

OPRECHT GEÏNTERSEEERD
Als performer bij De Opfrisdames
“Toffe Opfrisdames, dat zijn jullie! Ik vergeet nooit onze eerste onvergetelijk ontmoeting samen met onze dochter Pleun in de stad op Culturele Zondag. Jullie zijn gewoon spontaan, grappig en oprecht geïnteresseerd in verhalen van mensen. Toffe Opfrisdames, dat zijn jullie!”
Odile Smeenk – bezoeker Culturele Zondag Utrecht en daarna boeker van De Opfrisdames

TREFFEND, PERSOONLIJK EN MET EEN FLINKE SCHEUT HUMOR
Anne als trouwambtenaar
“Ik hebben Anne leren kennen op “Theater Avenue” in Nijmegen. Juni 2016 was regenachtig, en toch had Anne het als enige voor elkaar om haar trailer ramvol publiek te krijgen voor haar cabaretvoorstelling. Terecht bleek ook. Naderhand vroeg ik Anne impulsief of ze mijn BABS wilde zijn. Mijn aanstaande zou ik later wel overtuigen. Ik vond haar namelijk heel professioneel maar toch heel persoonlijk. Mijn aanstaande was binnen een minuut om. Hoe Anne het vervolgens deed: slechts aan de hand van een vragenlijst en een etentje vooraf heeft Anne ons huwelijk de aftrap gegeven die wij hoopten, én meer: Treffend, persoonlijk en met een flinke scheut humor werd de sfeer gecreëerd die vooraf was bedacht. Nogmaals ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan onze fantastische bruiloft!”
Steven en Charlotte – Man & Vrouw

JA, MAAR ZO WIL ÓÓK WEL TROUWEN!
Anne als trouwambtenaar
“We waren (zijn) echt super blij met jouw speech. Ik vond het intiem en persoonlijk, grappig, lief en ook een beetje plechtig. De volgende dag dacht ik ineens ‘maar het klopt eigenlijk ook echt, je zonnepaneel en windmolen vondst’. Zo grappig, echt knap hoe je dat hebt gedaan. En ook te gek hoe je dan toch begint zonder statafel en met leuke grap over het nieuws. Het voelde voor mij super kloppend allemaal. En we hebben heeel veel positieve reacties gehad op jouw speech. Zelfs iemand die getrouwd is (alleen formeel in het gemeentehuis zonder te vieren) die zei ‘ja, maar zo wil ik óók wel trouwen!’
Dus lieve Anne, super bedankt!!”
Eljas & Bartelijn – Man & Vrouw

HART EN ZIEL  
Als theatermaker SUPERVEILIG!
Ik vond het in 1 woord GE-WEL-DIG! Kippenvel! Superveilig! is naast inhoudelijk tegelijk ook een leuke voorstelling met een hoop slimme elementen, bijvoorbeeld als leerling een Nederlander met een migratie-achtergrond uit Zweden. Ook goed hoe jullie reageren op de kinderen! Echt supermooi om te zien wat er met individuele kinderen en de groep gebeurde. Persoonlijk vond ik het ook gaaf dat jullie de voorstelling zo hadden gemaakt dat ook de jongens zich kwetsbaar durfden op te stellen. Complimenten voor zowel de acteurs als natuurlijk jouw rol als voorstellingsbegeleider en regisseur“. 

Stella Montfoort – Coördinator Stichting De Haagse Scholen

Contact

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Anne Nusselder