Workshop Basisschool groep 5 t/m 8
Door “De Afterparty” blijft de voorstelling nóg beter hangen en er zal nóg langer over worden nagepraat…!

Voor de impact van de voorstelling Klassenfeestje wordt het aanbevolen om na de voorstelling SUPERVEILIG! een nagesprek met de leerlingen te voeren. Op deze manier kan, op een laagdrempelige manier, de parallel worden gelegd tussen de fictieve situatie in voorstelling en de realiteit in de klas. Zo kunnen alle gelaagde dilemma’s uit de voorstelling de aandacht krijgen die zij verdienen en beter beklijven.

“De Afterparty” is een leuke doe-workshop op maat waarin bewustwording en eigenaarschap over het thema Pesten en Je Veilig Voelen centraal staan. Er zijn twee mogelijkheden. Anne kan de workshop “De Afterparty” op maat geven met gebruik van diverse creatieve werkvormen. Andere optie is dat Anne een schriftelijke handleiding voor docenten opstelt voor het voeren van een nagesprek in de lijn van “De Afterparty”

WANNEER

  • Preventie: Bij jullie op school is sociale veiligheid erg belangrijk. Jullie willen pesten graag bespreekbaar maken en voorkomen. Zo scheppen jullie vooraf een positief klimaat waarbij leerlingen voor zichzelf en elkaar op durven komen.
  • Actueel pesten: Bij jullie op school wordt er momenteel gepest in de klas. Leerlingen voelen zich helaas onveilig. Er is duidelijk een aanpak over positief gedrag nodig.
  • Jullie school doet mee aan de Week tegen Pesten en jullie zoeken nog een waardevolle en leuke invulling hiervan, ook gedurende de rest van het jaar.
  • Jullie zoeken op school een leuke en leerzame kick-off of afsluiting van een periode waarin jullie aandacht schenken aan pesten.
  • Jullie zoeken vooral een creatieve en luchtige manier om iets pittigs als Pesten bespreekbaar te maken. Theater is hiervoor ideaal. Door de rollen van de personages kunnen jullie persoonlijke gesprekken over Pesten makkelijker voeren met de klas.
  • Je bent anderszins zijdelinks met onderwijs of pesten of groepsdynamica betrokken. Denk aan speciale programma’s over sociale veiligheid op een congres, seminar of masterclass over onderwijs. Ook dan kan SUPERVEILIG! passen.

Eerder werkte SUPERVEILIG! b.v. samen met Kinderrechtenhuis te Leiden, Rotary Oldenzaal en Anti-Pest-Club.

Contact