Leerlingenvoorstelling Onderbouw en Bovenbouw VO
Een opzwepende en uitdagende voorstelling over dillema’s in online ethiek, consequenties en identiteit.

Robin heeft één droom: filmmaker worden! Ze doet mee aan een online filmwedstrijd met als hoofdprijs een masterclass in Berlijn. Ze gaat als een speer, maar dan komen er comments op foto’s. Wat betekent dat voor Robin? Haar vriendschappen en haar droom? Ze komt er niet uit…

Vanaf dit moment worden de leerlingen de baas en mogen zij zélf mee gaan spelen!

“Ga jij over liken?” neemt de leerlingen. die 24/7 online zijn, vanuit de positie van Robin totaal mee in herkenbare (online) dilemma’s: Wat zijn jouw grenzen in vriendschap versus je droom najagen? Is er verschil als er direct in je gezicht of online iets over iemand wordt gezegd? En in hoeverre ben jij verantwoordelijk voor het gevoel van iemand anders?

Deze voorstelling is geschikt voor onderbouw en bovenbouw VO (VMBO/TL/HAVO/VWO) & MBO

WANNEER

  • Preventie: Bij jullie op school is sociale veiligheid erg belangrijk. Jullie willen pesten graag bespreekbaar maken en voorkomen. Zo scheppen jullie vooraf een positief klimaat waarbij leerlingen voor zichzelf en elkaar op durven komen.
  • Actueel pesten: Bij jullie op school wordt er momenteel gepest in de klas. Leerlingen voelen zich helaas onveilig. Er is duidelijk een aanpak over positief gedrag nodig.
  • Jullie school doet mee aan de Week tegen Pesten en jullie zoeken nog een waardevolle en leuke invulling hiervan, ook gedurende de rest van het jaar.
  • Jullie zoeken op school een leuke en leerzame kick-off of afsluiting van een periode waarin jullie aandacht schenken aan pesten.
  • Jullie zoeken vooral een creatieve en luchtige manier om iets pittigs als Pesten bespreekbaar te maken. Theater is hiervoor ideaal. Door de rollen van de personages kunnen jullie persoonlijke gesprekken over Pesten makkelijker voeren met de klas.
  • Je bent anderszins zijdelinks met onderwijs of pesten of groepsdynamica betrokken. Denk aan speciale programma’s over sociale veiligheid op een congres, seminar of masterclass over onderwijs. Ook dan kan SUPERVEILIG! passen.

Eerder werkte SUPERVEILIG! b.v. samen met Kinderrechtenhuis te Leiden, Rotary Oldenzaal en Anti-Pest-Club.

Contact